fried rice
seasonal colors mix
edible gift
(Ben Clark)
焼き飯やクリスマス色プレゼント
やきめしや クリスマス いろ プレゼント
I traveled to Iowa for Christmas. Instead of eating only American food, I decided to cook some fried rice and chicken karaage. First, I cut up broccoli, carrots and green onions. Then, I fried eggs and cut the eggs up too. Next, I mixed the eggs and vegetables together with rice. After that, I fried everything on the stove. For the chicken karaage, I first cut the chicken into small pieces. Then, I covered the chicken with a karaage mix. After that, I heated some oil and fried the chicken in the oil until it was brown. Finally, I was ready to eat. Thanks to a recommendation from a friend at the Japan America Society, I decided to try eating the chicken karaage with grated daikon. I think it was a success. After I finished eating, I packed up the remaining food in small plastic bags for future individual meals. The meals were put in the freezer to be frozen for later.
クリスマスにアイオワへ行きました。アイオワでは、アメリカ料理だけでなく、焼き飯やから揚げを作ることにしました。焼き飯は、まず、ブロッコリー、ニンジン、ネギを切りました。卵も焼いてから切りました。そして、卵と野菜をご飯と一緒に混ぜました。その後、コンロで炒めました。鶏肉のから揚げは、まず鶏肉をぶつ切りにしました。それから、から揚げのトッピングを鶏肉の上にふりかけました。次に、油を温めた後、鶏肉をきつね色になるまで炒めました。やっと食べる準備が出来ました。日米協会の友人が勧めて下さったので、から揚げと大根おろしと一緒に食べて見ることにしました。おいしかったです。食べた後、残ったものは、これからの食事に使う為、小さなビニール袋に入れ、冷凍庫で保存することにしました。
Collaborative Haiku Poem
– Ben Clark
– Japanese by Ben Clark and Nakamura Michiko
– Photo by Ben
ベン クラークさんは料理をしました。和風の食べ方です。
スカイプで話しながらハイクポエムを作っています。
(編集長 美智子)