Haiku Poem – カレー作り

hot skillet waits
vegetables and meat play
30 minute curry

flames below water
combine land and produce
delicious mud

(Scott version)
肉溶ける根菜類のカレー鍋
にく とける こんさい るい の カレー なべ

(Michiko version)
出来上がりスペシャルカレーは30分
できあがり スペシャル カレー は さん じゅっ ぷん

One of the easiest meals to prepare is curry. All you need is 15 minutes, curry mix, and water. However, if you want to spice it up, you can add extras. I like to make curry with chicken or pork, potatoes, onion, garlic, and a Thai pepper. First I evenly cut the meat and vegetables. Then add them to skillet and cook until the potatoes are half way done. After that I had water and stir in curry mix. Once it comes to a boil, I cook it on low heat for another 15 minutes or so. Until the potatoes are soft. After the curry cools a little I eat it with rice and top it with cheese. All and all it takes about 30 minutes to make my curry.

 私にとって、準備が最も簡単な料理の一つはカレーです。必要なものは、15分の時間とカレーミックス、そして、水だけです。しかし、深い刺激的な味にしたければ、いろいろな食材を入れることも出来ます。私は、鳥肉や豚肉、ジャガイモ、甘い玉ねぎ、ニンニク、そして、タイの胡椒を使います。その場合、まず、肉と野菜を均等に切ります。それからフライパンに入れ、ジャガイモが半分煮えるまで調理します。その後、水とカレーミックスを入れ、かき混ぜます。沸騰したら、じゃがいもが柔らかくなるまで、さらに15分ほど弱火で煮込みます。カレーが少し冷めたら、ご飯にカレーをかけて、チーズをのせて食べます。私のカレーは、だいたい30分ぐらいで出来上がります。

Collaborative Haiku Poem
– Scott Gardner
– Japanese by Scott Gardner and Nakamura Michiko
– Photo by Scott
Honolulu, Hawaii ハワイ州オアフ島ホノルル
これはスコット ガードナーさんが作ったカレーライスです。
スコットさんはビール好き。ビールを飲みながら食べます。
(編集長 美智子)

This entry was posted in Haiku Poem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s