frying oil sprays
heat sears flesh brown
pork ends crispy
(Ben version)
沸く油豚カツ揚げてクリスピー
わく あぶら とんかつ あげて くりすぴー
(Michiko version)
サクサクの豚カツ揚がる衣着て
さくさく の とんかつ あがる ころも きて
I decided to try making tonkatsu at home. First, I found a recipe in a book. Then, I went and purchased all the ingredients. I bought pork loins, avocado oil, eggs, Hawaiian bread rolls, and flour. Next, I cut the pork into thin slices. After that, I shredded the rolls into breadcrumbs. I then separated the flour, breadcrumbs, and eggs in to three different bowls. At this point, the eggs had to be beaten. In addition, I put the oil in a pan and pre-heated it to 340 degrees Fahrenheit. Each slice of pork was then individually dipped in the three bowls. Finally, I put each piece of pork in the oil and fried each one until both sides turned brown. My tonkatsu tasted good even though it did not look as good as tonkatsu from a restaurant.
私は、家でトンカツを作ってみることにしました。まず、本でレシピを見つけました。それから、必要な材料を買いに行きました。豚ロース肉、アボカドオイル、卵、ハワイアンロールパン、そして、小麦粉です。家に戻って、豚肉を薄切りにしました。次に、ロールパンを刻んで細かくしました。そして、小麦粉、パン粉、卵を、それぞれ三つのボールに入れました。卵は、ここで、ときました。それから、アボカド油をフライパンに入れて、前もって華氏340度(摂氏140度)まで熱しました。その後、薄切りにした豚肉を一枚ずつ3つのボールにつけました。最後に、豚肉を油の中に入れ、両面が茶色になるまで一枚ずつ揚げました。レストランのトンカツより見栄えは悪かったですが、私の自家製トンカツの方が、ずっと美味しかったです。
Collaborative Haiku Poem
– Ben Clark
– Japanese by Ben Clark and Nakamura Michiko
– Photo by Ben
家でトンカツを作りました。
Des Moines, Iowa
アイオワ州デモイン市
ベン クラーク