Haiku Poem – うどん

glistening white
mountains of noodles
my eyes never leave

山盛りの麺に釘付け白光り
やまもりの めん に くぎづけ しろびかり

For quite a few years, Japanese food has been my favorite food. I love fish and seafood and it is often used in Japanese cooking. Also, there are many different types of Japanese Cuisine that are available. One type that I really like is the many types of noodles. Somen, Soba and Udon are staples at my house! Of the three, my favorite is plain, cold Udon. It is very easy to make and one can add many different items to it. I find that it is especially good on a hot day. When I have just Udon noodles I rarely add anything to it. Just eat it as is and I am sure that you will find that it is both very delicious
and filling!

 日本食のお話です。私は長年、日本食をこよなく愛して来ました。私は、魚、貝、海老、蟹など、魚介類が好きです。日本料理では、魚介類をよく使います。ところで、日本料理の種類は、実に豊富です。その中で、私が、心底、好きなものは、麺類です。素麺、蕎麦、そして、うどんは、我家に欠かせません。この三つの中で、一番好きなものは、うどんです。食べ方は、冷やし素うどんです。冷やし素うどんは、作り易いですし、自分の好みに合わせて、色々な具を入れることが出来ます。暑さの厳しい日に食べる、冷やし素うどんは最高です。私の場合、うどんの中に具は何も入れません。そのまま食べます。その方が、うどんの味を美味しく味わうことができますし、お腹も、すぐに一杯になります。

Collaborative Haiku Poem
– Jim Woodhull
– Japanese by Jim Woodhull and Nakamura Michiko
– Photo by Jim
30年ぐらい前に、初めて、ハワイでうどんを食べて以来、
うどんが好物になりました。
最初、うどんを見た時、スパゲッティーだと思って、
チーズとトマトソースをかけました。

This entry was posted in Haiku Poem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s