ほうれん草の収穫 Harvesting spinach

収穫などと言っても片手に入るほどの少量ですが、もぎたてのほうれん草の美味しいことには驚きました。
ほうれん草を育てたのは今回が初めてです。
種を買ったものの半信半疑で植えてみましたら、すくすくと成長し、もうこのへんで、と収穫。

まず、根が赤いのがよろしい(こちらのお店で売っているほうれん草は根が白い)。
そのせいかお味も日本のほうれん草のようです。

私的な意見ですが、日本のほうれん草は暖かい味がするのに対し、こちらのほうれん草は冷たい味がします。

これで味をしめて(!)今日、もう10粒植えてみました。天候が許す限り、一週間おきにでも続けて植えてみるつもりです。
種が大きめ(2ミリ程度)なのもよろしい。こまかい種の野菜は間引きしなければならないのがやっかいです。

それにしても、「ほうれん草は育てやすい、ぜひ、家庭菜園で」と言われていないのはなぜでしょう。

Harvesting may be a little exaggerated, since the quantity was so small. Still, super-fresh spinach was very delicious. This is the first time I ever grew spinach. I was not at all sure, when I purchased seeds, but the spinach grew well.

The spinach has red roots like that grown in Japan called ho-ren-so. Spinach found in stores here has white roots. My spinach also tastes like ho-ren-so.

Personally, ho-ren-so feels warm, while USA’s spinach feels cool.

As we like ho-ren-so so much, I planted ten more seeds today、and will continue planting, maybe weekly, as long as weather permits. These seeds are fairly large (1/8 inch), sparing me from thinning later.

By the way, why don’t we hear that spinach is so easy to grow. Try it in your garden!

This entry was posted in Daily Sketch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s