どんぶりコンボ


Finally Found Good Eating
Yesterday my mother and I went to Shirokiya 3rd floor to eat. There are all kinds of variety of foods to eat there、from Sea Food Boulabaise to Sushi, okonomiyaki, Korean food, Curry, Tempura, Udon, Soba, Chinese Food and etc. This time I tried Maguro next to Takoyaki and Chinese. I had the combo, Poke’ donburi and creamy salmon donburi、with miso soup, green tea, shoga and tsukemono. The rice in the donburi was like a sushi rice (round kernels instead of the long grain), so delicious that I couldn’t stop eating it till it was all gone. The fish was so fresh and the sauce on the rice was just right, not too sweet and not starchy. Yamakake is my favorite so I have to go back there again to eat it.

 昨日、母と一緒に白木屋の三階へ食事に行きました。ここには、あらゆる種類の料理が揃っています。例えば、地中海料理のブイヤベースから、寿司、お好み焼き、韓国料理、カレー、天ぷら、うどん、中国料理まで、色々です。この日、私は、まず、マグロの添え物、次に、たこ焼き、最後に、中国の小鉢料理を試してみました。そして、味噌汁、お茶、しょうがと漬物の付いた、ポキとクリーミーサーモンの丼コンボを食べました。丼のご飯は、長粒米(ちょうりゅうまい)ではなく、お寿司に使うような丸いお米を使っていたので、食べだしたら、止まらなくなるほどおいしかったです。魚は新鮮で、ご飯は、甘すぎもせず、ねばねば感もなく、ちょうど良い味でした。山かけは私の大好物なので、今度はそれを食べに、また行きたいと思っています。

This entry was posted in Daily Sketch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s